ישראל ידועה כמעצמת טבעונות. מסעדות טבעוניות בעלות תפריט עשיר נפתחות חדשות לבקרים וכל מסעדה שמכבדת את עצמה מציעה מספר מנות טבעוניות. טרנד הטבעונות משפיע גם על עולם החתונות והוא בא לידי ביטוי בתפריט הכולל מנות טבעוניות רבות ומגוונות המוגשות באירועים טבעוניים ושאינם טבעוניים ועד לתפריט טבעוני מלא ועשיר המבוסס כולו על תוצרת האדמה.
אם עדיין לא הוזמנתם לחתונה טבעונית קרוב לוודאי שזה יקרה בקרוב. בצמוד למגמה ההולכת וגדלה של טבעונות כאורח חיים, כך עולה גם הרצון לערוך חתונות טבעוניות המשקפות במידה רבה את השקפותיהם וחייהם של זוג טבעוני.
אף על פי שנהוג לקחת בחשבון את הרכב האורחים ולהתחשב בהם, רוב האנשים מבינים שיום החתונה הוא היום המיוחד של החתן והכלה וגם אם המוזמנים מגיעים מלאי דעות קדומות או ציפיות נמוכות לחתונה טבעונית, כאשר התפריט המוצע להם הוא עשיר, יצירתי ומגוון, האורחים עשויים להיות מופתעים לטובה.
בפיתוח התפריט הטבעוני בטרמינל הושקעה מחשבה רבה. הרעיון שעומד בבסיס התפריט היה להציע מנות טבעוניות שיהוו בשורה חדשה בנוף הקולינרי בעולם האירועים. את צוות המטבח מובילה בתשוקה רבה סוללה של שפים שמצעידים את המטבח ליצירתיות וחדשנות.
מבחר המנות הטבעוניות בטרמינל הוא מגוון ומאפשר ורסטיליות רבה בעת הרכבת תפריט לכל אירוע. המנות הטבעוניות כל כך טובות עד שגם באירועים לא טבעוניים מבקשים החוגגים לשלב מספר מנות מהתפריט לכלל האורחים.
דוגמה בולטת במיוחד לכך היא המעדנייה הטבעונית שמככבת כמעט בכל אירוע. במרכז המעדניה טאבון רחב מימדים שפולט מתוכו פוקאצ'ות ומגוון לחמים טריים וחמים המוגשים עם מבחר תוספות. לצד הלחמים מזנון עשיר הכולל מנות טבעוניות נלוות ללחמים: אנטיפסטי, עלי גפן עם פירות יבשים, טחינה ורודה, עגבניות מיובשות, שום קונפי ועוד ועוד.
לפי התקהלות האורחים סביב המעדניה הטבעונית של הטרמינל וכן נוכח שלל הצילומים שאנחנו מתוייגים בהן ברשתות, אפשר לקבוע באופן די נחרץ שזה האיזור הפופולארי והאהוב ביותר ברחבת קבלת הפנים.
בתפריט הטבעוני שרקמנו אפשר למצוא שפע של מנות המבוססות על מגוון ירקות ארצנו, ארטישוק ירושלמי, ערמונים, פטריות, חציל, קישוא ועוד. חומרי הגלם שנבחרו ומשמשים כתחליף למנות רגילות הם מהמשובחים ביותר שניתן למצוא בשוק, כך למשל לזניית ירקות קלויים במקום הגבינה המסורתית שילבנו גבינה טבעונית משובחת שמשתלבת נהדר עם שפע ירקות קלויים.
סינייה חצילים בתפריט הטבעוני מקבלת טוויסט מעניין, האורחים יופתעו לגלות שהבשר לא ממש חסר. הגרסה הטבעונית טעימה לא פחות ויש יגידו אפילו יותר.
המטבח הטבעוני מעצם היותו מטבח שבו הוצאו אל מחוץ לתפריט רכיבים רבים מביא את השפים ליצירתיות וחשיבה מחוץ לקופסה. חתונה טבעונית היא חתונה שחוגגת את השפע שארץ ישראל התברכה בו, מגוון ירקות בשלל צבעים, טעמים וריחות.
מטבח: ג'יקובס קיטשן מבית טעם וצבע
צלמים:
יוליה טוקרב
רמי סיני
איציק בן דוסא
מרווין
גובה
גדי סיארה