מאז שחנכנו את התפריט החדש של הטרמינל שמנו לב שיש כוכבת עולה ובלתי מעורערת בגזרת הקינוחים. היא יפה, צבעונית, סקסית ובעיקר טעימה – עוגת הרד ולווט. אם גם אתם רוצים להרשים את האורחים שלכם בקינוח מדהים בשולחן החג, מוגש לכם באהבה המתכון מהמטבח של הטרמינל אותו מוביל בהצלחה השף ליאור עוזרי.
לכבוד שבועות בחרנו בגרסה החלבית, בארועים אנו משתמשים בגרסת הפרווה לעוגה –
מרכיבים:
3 כוסות קמח לבן
120 גרם חמאה רכה
350 גרם סוכר (כוס ו 3/4)
2 ביצים
2 כפות אבקת קקאו
כוס שמן
קורט מלח
כוס רוויון
כפית תמצית וניל
25-30 – טיפות צבע מאכל אדום
כף חומץ תפוחים
כפית אבקת סודה לשתייה
קרם:
500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
200 גרם גבינת שמנת 30%
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
100 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות
מקציפים את החמאה והסוכר במהירות בינונית במשך 5 דקות, עד שהתערובת תפוחה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו.
מוסיפים את השמן וממשיכים לערבל.
מוסיפים בהדרגה את הקמח והרוויון. מעט קמח ומעט רוויון, מעט קמח ומעט רוויון וממשיכים לערבל.
מוסיפים את תמצית הווניל ומטפטפים את טיפות צבעי המאכל. מוסיפים את חומץ התפוחים ואת אבקת הסודה וממשיכים בעירבול עד לקבלת תערובת אחידה.
מחלקים את התערובת באופן שווה בין שתי תבניות 28 ס"מ משומנות ומרופדות בנייר אפייה. מכניסים לתנור ואופים 20 – 25 דקות. בסיום האפייה מצננים צינון מלא.
מכינים את הקרם: שמים בקערת המיקסר את הגבינה, השמנת פודינג הוניל ואבקת הסוכר ומקציפים לקרם אחיד.
מרכיבים את העוגה: מיישרים את העוגה עם סכין ואת הפירורים אוספים ושומרים. שמים את השכבה הראשונה על צלחת הגשה ומורחים כמות נדיבה של קרם. מכסים על ידי השכבה השנייה של העוגה ומורחים שכבה שנייה של קרם. מורחים שכבה שלישית ואחרונה של הקרם שנותר ועליו מפזרים את הפירורים האדומים מהעוגה שיישרנו.
שומרים במקרר
בתאבון!
הכנתם? תייגו אותנו @terminalhall
חג שמח ושקט!
צילום – Marvin Chichportich
Terminal Kitchen – שף ליאור עוזרי והצוות