בבית הקפה של הטרמינל מוגשת בכל אירוע קולקציית הקינוחים המדהימה מבית ג'יקובס קיטשן, טעם וצבע
בהפוגה בין הריקודים האורחים שלנו אוהבים להתפנק ברביצה קלה על ספות הקטיפה הירוקות והמזמינות עם שתיה חמה ומתוקים.
מכירים דרך מושלמת יותר מאשר אכילת מתוק באמצע האירוע כדי להטעין את הגוף באנרגיה? לדעתנו זו הדרך האולטימטיבית ולכן לבית הקפה של הטרמינל יש נוכחות רבה בכל אירוע.
טעמנו אינספור קינוחים עד שהגענו לנבחרת המנצחת של הקינוחים המוגשת בבית הקפה
מאירוע לאירוע שמנו לב שהמלכה הבלתי מעורערת אצלנו בטרמינל היא עוגת קראנץ' שוקולד שמרים ואם תתקשו למצוא את בית הקפה של הטרמינל עצמו רגע עיניים ועקבו אחר הריח
עוגות השמרים הטריות שנאפות מדי ערב בתנורי בית הקפה של הטרמינל מפיצות ריח שוקולדי מתוק ומשכר. אי אפשר להפסיק לאכול אז חבל בכלל לנסות… מתחילים ליישר ואז עוד קצת ועוד טיפה ובסוף זה נגמר טוב נו.. יאללה חתונה!! מתכבדים בחתיכה הגונה ומתענגים על הטעם…
כמעט בכל אירוע מתרחש אותו סינריו, רגע לפני שהאורחים חוזרים לריקודים הם עוברים דרכנו לוודא: "העוגת קראנץ שמרים הזו… היא באמת פרווה?"
אז כן התשובה היא בהחלט!
ובהזדמנות זו נשמח לחלוק אתכם את המתכון –
מכינים בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מעבדים יחד קמח, שמרים, שמן, סוכר, ביצים, מים, מלח ותמצית וניל במשך כ-10 דקות – עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק. מתפיחים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
כשהבצק תפח מחלקים אותו ל-2 חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי 3-4 מ"מ.
מורחים על מלבן בצק מחצית מכמות ממרח השוקולד. מפזרים מעל שוקולד קצוץ בשכבה אחידה ומגלגלים לרולדה הדוקה.
חוצים את הרולדה לאורכה ומגלגלים את שני החלקים לצורת בורג.
מניחים את העוגה בתבנית ומכינים עוגה נוספת מחתיכת הבצק השנייה
מתפיחים את העוגות במשך כשעה ובינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות.
מברישים את העוגות התפוחות בביצה טרופה ואופים כ-30 דקות, עד שהעוגות מזהיבות ומתייצבות.
מכינים סירופ סוכר: בסיר קטן מניחים מים וסוכר, מביאים לרתיחה על להבה גבוהה ומבשלים במשך 1-2 דקות עד שכל הסוכר מתמוסס. מסירים מהאש ומצננים מעט בטמפרטורת החדר. כשהעוגות מוכנות מברישים אותן בנדיבות בסירופ, מצננים מעט ומגישים.
בתאבון!!!
קייטרינג: ג'יקובס קיטשן מבית טעם וצבע
צלמים:
רמי סיני
איה ואבי
עידן כנפי
איציק בלניצקי